Nieuws

Lees hier de laatste berichten over de ontwikkelingen over BlueBridge Consulting of nieuws op het gebied van tankstations en elektrisch rijden.

António Guterres bij COP27: Volgas naar de klimaathel

In zijn openingsspeech tijdens de klimaattop COP 27 schetst VN baas Guterres een even dramatisch als treffend beeld: De wereldbevolking rijdt met de voet vol op het gaspedaal naar de afgrond van een totale vernietiging van een leefbare aarde. We zitten als mensheid midden in een fatale strijd om ons bestaan en we zijn aan het verliezen. De broeikasgassen stijgen in plaats van dalen en we bereiken klimatologische ‘tipping points’ die de klimaatverandering onomkeerbaar maken. Het is tijd om te handelen, niet morgen niet in 2030 maar nu!

Lees bericht

Tankstationlocaties voor woningbouw

Het is een veelgehoord mantra: de oplossing voor de vastgelopen woningmarkt moet komen van bouwen in het groen. Reimar von Meding, directeur van architectenbureau KAW laat in het radioprogramma Nieuwsweekend op Radio 1 een andere geluid horen. In het bestaande stedelijk gebied staan veel tankstations op locaties die prima aansluiten bij de bebouwde woonomgeving en goed kunnen worden herontwikkeld naar de functie wonen. Veel van deze tankstations zullen bij de verdergaande elektrificatie hun functie verliezen mede doordat zij geen functie hoeven te vervullen in de toekomstige laadmarkt. BlueBridging Consultancy deelt dit standpunt en adviseert u graag over de mogelijkheden. Beluister

Lees bericht